Åre Extreme Challenge 2010

Måste ju bara avsluta med att tala om att kajaken fick sitt elddop uppe i Åre i helgen. Trots visst tvivel från Thomasson (jag vet att man nog bör lyssna på honom!) och andra kunniga, så bestämde jag mig för att testa Black Pearlen i forsarna från Tännfallet ner till Åre by. En nätt sträcka om 25 km med flera klass 2-forsar på vägen.

På torsdagen gjorde jag en genompaddling tillsammans med några andra och på Lördagen var det dags för tävling. Mig veterligen har väl ingen Black Pearl varit med på ÅEC förut, men jag kan ha fel. I varje fall så lyftes ett och annat ögonbryn och inte heller från strandkanten utmed forsen lät kommentaren sig dröja. Det ÄR en njutning att ha byggt sin egen kajak!!! Egot får sig en skuff i positiv riktning helt klart!!

Inte blev det sämre av att BP´n uppträdde formidabelt i det strömmande och bitvis ganska krångliga vattnet, lätt att styra, hanterbar, och även i några valsar som jag dundrade in i så var den fantastiskt trygg. Med det låga akterdäcket var den ju också en smula spektakulär rent visuellt kan jag tänka.
Efter 2 timmar och 22 minuter slog jag i kajkanten vid Åre strand, 40 minuter efter ledande herre. Jag är nöjd.
Vad jag märkte var dock att det inte är någon tävlingskajak på plattvatten….. men det visste jag ju faktiskt redan innan. En annan sak jag också fick veta är att den är bra slagtålig och oöm när det gäller hantering på klippor. Det blev ju ganska trångt vid några lyft förbi fall, och vid flera tillfällen slog den i stenar, eller fick släpas lite över stock och sten, men det gick bra.

Så nu har den fått några ärr…..men det visar bara att den används tycker jag!

Efter paddlingen återstod för övrigt en löprunda på 2h över Åreskutans dryga 1000 höjdmeter och ner på andra sidan och till sist 2 timmar MTB genom skogar och över myrar tillbaka till Åre by.

 Men med den lyckade kajakturen och det självförtroende det gav gick ju resten som en dans……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: